Obaveštenje o upisu dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2020/2021.

Na osnovu dopisa Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije broj 610-00-00297/2020-07 od 30.03.2020. godine obaveštavamo roditelje/druge zakonske zastupnike dece o sledećem:

  • Zbog aktuelne situacije i vanrednog stanja, upis dece u prvi razred, koji počinje 1. aprila, ove godine počeće kasnije. Roditelju odnosno drugom zakonskom zastupniku dece koja su stasala za upis u prvi razred osnovne škole za školsku 2020/2021. godinu, od 01. aprila 2020. godine biće omogućeno da elektronskim putem iskažu interesovanje za upis deteta u školu preko Portala eUprava, putem ovog LINKA.
  • Na taj način roditelji/zakonski zastupnici budućih prvaka ostvaruju komunikaciju sa školom u koju će kasnije biti upisano njihovo dete (škola evidentira zainteresovanost roditelja/zakonskih zastupnika za upis deteta u našu školu).

Napomena : Ukoliko roditelj/zakonski zastupnik ne iskaže na ovaj način zainteresovanost, ne dovodi se u pitanje upis deteta u prvi razred osnovne škole.

  • Svi roditelji koji će koristiti ovu elektronsku uslugu, biće obavešteni o datumu upisa u osnovnu školu čim isti bude bio definisan.
  • Nakon definisanja datuma upisa od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, roditeljima/zakonskim zastupnicima koji su preko ove usluge iskazali interesovanje, elektronskom poštom biće poslata notifikacija ( obaveštenje) o datumu upisa u osnovnu školu.
  • Po definisanju datuma upisa u osnovnu školu, na Portalu eUprava biće dostupna usluga Zakazivanje termina za upis i testiranje, koja će omogućiti roditeljima/zakonskim zastupnicima da jednim dolaskom u školu završe sve aktivnosti vezane za upis deteta u školu, a nakon upisa, istog dana, psiholog/pedagog škole vršiće ispitivanje deteta.
  • Preko aplikacije eUpisa izvršiće se povlačenje podataka o učeniku iz matične knjige rođenih, iz evidencije prebivališta i iz zdravstvenog informacionog sistema o obavljenom lekarskom pregledu.
  • Ukoliko niste u mogućnosti da na ovaj način izvršite prijavu zainteresovanosti za upis deteta u našu školu, molimo vas da sledeće podatke:

-JMBG roditelja, ime i prezime roditelja,e-mail, telefon roditelja, JMBG deteta, ime i prezime deteta pošaljete na direktor@osnikolatesla.rs

  • Za sve neophodne informacije možete se javiti svakog radnog dana, direktoru skole Natasi Knezevic u vremenu od 09,00 do 11,00 časova, na telefon 023/835-058 kao i na e-mail adresu posetom naše “KONTAKT” stranice.

Obaveštenje o promeni školskog kalendara za 2019 / 20.

osnovna skola nikola tesla banatsko karadjordjevo_rts platforma_moja skola

Za one koji nemaju drugačiji pristup internetu obezbeđen je besplatan pristup preko sva tri mobilna operatora.

Pristup linku za raspored časova koji se emituju na trećem kanalu Radio – televizije Srbije i na platform RTS Planeta:

saveti za roditelje

Prilagođavanje na digitalni obrazovno-nastavni sistem

–        Bez obzira da li ste zabrinuti zbog novog korona virusa ili zbog ideje da deca ostanu kod kuće, najvažnije je da ostanete mirni.

–        Kontakt osoba za Vaše dete je Vaš odeljenski starešina koji Vas o svemu obaveštava i koordinira rad predmetnih nastavnika i PP službe po potrebi.

–        Komunikacija sa odeljenskim starešinom se odvija na način koji je za Vas dostupan i praktičan, u dogovoru sa OS.

–        Ukoliko ste roditelj učenika mlađih razreda, Vi isključivo sarađujete sa OS, ukoliko je Vaše dete učenik starijih razreda, naročito sedmog i osmog razreda, dozvolite mu da aktivno učestvuje u organizaciji i planiranju ali uz Vašu kontrolu.

–        Improvizujte područje „kućnog školovanja“. Postavite sto u tihom kutku kuće gde vaše dete može da drži laptop, udžbenike i beleške – biće im mnogo lakše usredsrediti se, a ostatak porodice može nastaviti život. Organizujte nadzor deteta kod kuće u vreme Vašeg odsustva kako bismo imali tačnu informaciju o redovnosti praćenja nastave o čemu ćete informisati Vašeg OS.

–        Ključno je ne brinuti se o tome kako vaše dete doživljava ovakvu nastavu. Umesto toga, nastojte da održavate interesovanje i opšte znanje o svim temama koje proučava. Pokažite pred detetom veru u funkcionalnost digitalne nastave, informišite se, razgovarajte o tome sa svojim detetom.                                                          

Početak realizacije obrazovno – vaspitnog rada učenjem na daljinu

slika obavestenje ministarstvo