DOBRO DOŠLI NOVI ĐACI PRVACI!

Đaci prvaci

Ulazak đaka prvaka u školu

Prvaci u učionici sa učiteljicom

Prisutni roditelji đaka prvaka

Donacija računara za našu školu

U četvrtak, 21. septembra 2023. godine Mirjana Katić, direktor Matematičke gimnazije i Ana Ćešić iz Fondacije “Alek Kavčić” uručili su našoj školi pet računara sa pratećom opremom i softverom.
Direktorka Matematičke gimnazije se obratila našim učenicima sa željom da istakne značaj obrazovanja kao neprocenjive vrednosti svakog pojedinca.Ponudila je saradnju svim zainteresovanim učenicima naše škole,koji žele da unaprede svoje znanje,da prisustvuju časovima na daljinu koje organizuju vredni učenici Matematičke gimnazije koji nesebično žele da podele svoje znanje iz oblasti matematike i drugih naučnih disciplina.

Donacija1

Matematička gimnazija i Fondacija „Alek Kavčić“ i ove godine su nastavili sa akcijom doniranja računara školama u Srbiji. Zadatak ovog projekta se sastoji u tome da Fondacija „Alek Kavčić“ svake godine pokloni Matematičkoj gimnaziji 20 najsavremenijih računara, a Matematička gimnazija da pokloni 20 računara koje je dobila prethodne godine od Fondacije „Alek Kavčić“ nekim školama u Srbiji. Cilj je da znanje delimo i pomažemo jedni drugima kako bi unapredili sistem obrazovanja.

Donacija2
Donacija3
Donacija4

Zahvaljujemo se Fodaciji “Alek Kavčić” koja je pokrenula ovu akciju,Matematičkoj gimnaziji i profesoru Željku Ležaji na izdvojenom vremenu da računare pripremi i preda na korišćenje našim učenicima.

PROGRAM DEČIJE NEDELjE
2 – 6.10.2023.

Ponedeljak, 2.10.2023.

 • Predavanje za 1. razred na temu BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU za vreme 4. časa
 • Početak ekološko-humanitarne akcije – „Čep za hendikep“ – za sve učenike i zaposlene u školi

Utorak, 3.10.2023.

 • Učešće na SAJMU SPORTA u Žitištu. Učestvuju učenici 3. , 4. i 5. razreda

Sreda, 4.10.2023.

 • Jesenji kros u Banatskom Dvoru. Učestvuju po dva predstavnika iz svakog razreda.
 • Dečiji bazar (prodajemo: starinske kolače,igračke, suvenire,knjige,društvene igre…) Učestvuju učenici od 1-8. razreda,a gosti na bazaru su deca i vaspitači Predškolske ustanove „Desanka Maksimović“ Banatsko Karađorđevo – početak u 10.30h
 • Akcija brige o starim sugrađanima „Kolačić na dar, čini slatku čar,da mladi i stari – postanu drugari“ – podela kolača bakama i dekama u saradnji sa geronto –
  domaćicom iz našeg sela

Četvrtak, 5.10.2023.

 • Učenici u ulozi nastavnika, servirki, kuvarica, majstora (svi nastavnici koji imaju nastavu tog dana,ko želi, zadužuje po jednog učenika da bude nastavnik..)
 • Sportsko-rekreativne aktivnosti – nakon nastave :
  – Između dve vatre 4. i 5. razred 10.30h – sportska hala
  – Basket 3×3 devojčice 6.7. i 8.
  – Pikado 6.7. i 8. ( po 5 članova iz odeljenja)

Petak, 6.10.2023.

 • Dobrodošlica prvacima- priredba u čast prvaka u 10h (učenici 1-4.razreda)
 • Cvetni karneval (centar sela) posećuju učenici od 1-4. razreda – nakon priredbe
 • Druženje učenika 5-8.razreda i nastavnika na ribnjaku – 10.30h (takmičenje u sportskom ribolovu i roštilj- gosti takmičenja učenici iz Srpskog Itebeja, Torde i Česterega )

DEČIJA NEDELjA
2 – 6.10.2023.

Ponedeljak, 2.10.2023.

BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU

Bezbednost u saobraćaju1
Bezbednost u saobraćaju2 

Utorak, 3.10.2023.

SAJAM SPORTA u Žitištu za učenike 3. , 4. i 5. razreda

Sajam sporta1
Sajam sporta2 

Sreda,  4.10.2023.

Jesenji kros u Banatskom Dvoru.

Sara Gaković 3. mesto

Jesenji kros - Sara Gaković

 

Данило Сучевић 2.место

Jesenji kros - Danilo Sučević

 

Раде Кондић 3.место

Jesenji kros - Rade Kondić

 

Dečiji bazar

Školski bazar1

Školski bazar2

Školski bazar3

 

„Kolačić na dar, čini slatku čar,da mladi i stari – postanu drugari“ – podela kolača bakama i dekama

Školski bazar4

 

Četvrtak, 5.10.2023.

Učenici u ulozi nastavnika, servirki, kuvarica, majstora

Učenici u ulozi1

Učenici u ulozi2

Učenici u ulozi3

Učenici u ulozi4

 

Sportsko-rekreativne aktivnosti

Sportsko rekreativne aktivnosti1

Sportsko rekreativne aktivnosti2

 

Petak, 6.10.2023.

Priredba u čast prvaka

Prijem prvaka u dečji savez1a

Prijem prvaka u dečji savez2a

Prijem prvaka u dečji savez3a

 

Takmičenje u sportskom ribolovu i roštilj

Takmičenje u sportskom ribolovu1

Takmičenje u sportskom ribolovu5

Takmičenje u sportskom ribolovu2

Takmičenje u sportskom ribolovu4

Takmičenje u sportskom ribolovu3

KAKO SMO OBELEŽILI SVETSKI DAN SREĆE – 20. MART

Rad na obeležavanju svetskog dana sreće je bio pravo zadovoljstvo za sve učenike, nastavnike, direktorku škole,  pedagoškinju, jer su svi bili kreatori i akteri ovog događaja.

Dan sreće

Dan sreće, 20. Mart  smo organizovali kao tematski, uz međupredmetno povezivanje i projektno-istraživački rad učenika. U skladu sa našim Razvojnim planom, cilj tematskog dana je bio: saradnja učenika, nastavnika, roditelja i lokalne sredine, višepredmetno povezivanje, rad učenika na projektu. Takođe, želeli smo da u okviru slobodne nastavne aktivnosti:vrline i vrednosti kao životni kompas,  ispitamo vrednosne orijentacije naših učenika, razvijamo njihove socijalne veštine i samospoznaju na kreativan način. Takođe, namera nam je bila da učenici neposredno saznaju o zanimanjima ljudi na lokalnoj televiziji.

Pripremne aktivnosti sa učenicima podrazumevali su sledeće:

 • projektno-istraživački rad i upoznavanje sa novinarskom profesijom (anketiranje, intervjuisanje, snimanje i montaža kratkog filma na temu: šta je sreća? I šta vas čini srećnim?) – učenici 8.razreda i novinar rtv „Santos“ Milan Stupar
 • poseta RTV Santos u Zrenjaninu – profesionalna orijentacija učenika 8. razreda i montaža kratkog filma koji su učenici snimili u školi

Poseta RT Santos

 • mini istraživanja učenika na temu : simboli sreće i verovanja – 4 zadatka za 4 simbola- detelina sa 4 lista, odžačar, potkovica i bubamara – učenici 1-4. razreda i izrada panoa
 • izbor i kazivanje poezije za decu i mlade sa tematikom sreće – učenici 3. I 8. razreda
 • izrada likovnih radova na temu: šta me čini srećnim/srećnom- učenici 1-8. razreda
 • izrada domaćih kolača, pakovanje kolačića sreće – u saradnji sa roditeljima– učenice 5. razreda
 • izbor i izrada lepih misli i poruka  o sreći za kolačiće sreće – učenice 7. razreda i pedagog škole
 • uvežbavanje plesne tačke na muziku o sreći – učenice 5,6 razreda i nastavnica fizičkog vaspitanja
 • mini predavanja nastavnika i učenika na teme: hormoni sreće-biologija, zemlja butan i „srećne zemlje“ – nastavnica geografije, sportska sreća i kontrola razuma i osećanja – nastavnica fizičkog, izrada grupnih panoa na temu iz engleskog jezika na temu: kad sam srećan, ja.. – nastavnica engleskog i učenici 5. I 6. razreda.

Centralna aktivnost – javni tematski, čas održana je u sredu, 20.3. U holu škole.

Tematski čas u holu škole

Sve učenike, nastavnike i osoblje škole čekalo je lepo upakovano iznenađenje – kolačići sreće, koje je pripremila direktorka škole u saradnji sa učenicama 5.razreda i tim gestom izmamila svima osmehe na licu. Bilo je puno smeha i međusobnog čitanja lepih poruka o sreći.

Kolačići sreće

Svi učenici i nastavnici koji su pripremili radove, prezentovali su ostalim učenicima svoje grupne panoe, plesne tačke, vežbe za opuštanje, mini predavanja i ppt prezentacije, recitacije…a bio je tu i jedan pravi odžačar – učenik 3. razreda.

Aktivnosti učenika

Svi zajedno odgledali smo kratki film o sreći učenika 8. razreda i njihovih mentora sa RTV Santos iz Zrenjanina.

U saradnji sa gerontodomaćicom, gospođom Zdravkom Kondić, ponovo smo obradovali naše stare sugrađane, ovoga puta kolačićima sreće i lepim porukama. Takođe, članovi učeničkog parlamenta priredili su prijatno iznenađenje sugrađanima koji su se zatekli u prodavnicama i na ulicama, podelivši im pregršt kolačića uz osmeh i lepe poruke.

Škola je raspisala i nagradni literarni i likovni konkurs na temu „šta me čini srećnim/srećnom“ za učenike od 1. do 8. razreda naše škole, koji će trajati do kraja aprila. Najbolja tri rada u obe kategorije biće nagrađena.

Na kreativan i zabavan način učenici su u međusobnoj saradnji i razmeni sagledali sreću iz različitih uglova i na različite načine, bilo je puno smeha i radosti i to je zaista bio jedan vedar i srećan dan.

Slavica Stojanov

Školski pedagog

Međunarodni dan Roma

U IO “Adi Endre” u Tordi,8.aprila obeležen je Međunarodni dan Roma. Dan proslave romske kulture,jezika i običaja,svojim učešćem uveličali su učenici kombinovanog odeljenja sa svojom učiteljicom Nikolinom Medić,u saradnji sa psihologom naše škole Ivanom Kraljem. U okviru tematske nastave,učenici su pogledali film koji svedoči o životima Roma, prezentaciju, a potom realizovali radionicu, izradivši panoe koji svedoče o novim saznanjima. Svim učenicima ovaj dan doneo je nova saznanja, lepo druženje i mogućnosti samostalnijeg i čovečnijeg učešća u rešavanju svakodnevnih problema romske populacije.