DEČIJA NEDELjA

OD 5. DO 11. OKTOBRA 2020. GODINE

Zbog aktuelne epidemiološke situacije aktivnosti nisu podeljene po danima i prilagođene su trenutnim uslovima obrazovno vaspitnog rada. Redosled realizacije nekih aktivnosti uslovljen je i vremenskim prilikama.

„PODELjENA SREĆA DVA PUTA JE VEĆA“- ZAJEDNO NA PECANjE

Druženje učenika iz škola u B. Karađorđevu, Tordi i Česteregu na ribnjaku u Tordi / Kviz na temu ekologije.

9.oktobar – Učenici naše tri škole, su se družili na ribnjaku u Tordi. Pored pecanja koje je organizovao psiholog Ivan Kralj, ekipe učenika su se učešćem u „Eko kvizu“ ogledale i u znanju iz oblasti ekologije i očuvanja životne sredine. Učenici su obnovili ranija i stekli nova znanja pripremajući se uz podršku i smernice nastavnica biologije. Podjednako su bile uspešne ekipe iz sve tri škole, simbolična razlika u bodovima je odlučila pobednika. Ribolov je bio berićetan, ekipno najbolji ulov su imali torđanski đaci, a pojedinačno kao ozbiljan pecaroš pokazala se naša Marija Savić (5. razred). Bilo je tu i nagrada, i ribe, i znanja – ali najvažnije je da je bilo druženja, boravka u prirodi i uživanja u sunčanom danu miholjskog leta.

„MALI UMETNICI“

Crteži, literarni radovi na temu Dečije nedelje;čestitka za đaka prvaka.

Izrada murala na zidu škole gde je nastavnica likovne kulture, Tijana Munćan, sa učenicima oslikavala zid u holu škole.

 

IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA NA TEMU –  “Podeljena sreća je dva puta veća”

 

PESNIČKA ŠTAFETA

7. oktobar – Dečije odeljenje Zrenjaninske biblioteke, drugi krug takmičenja u okviru “Pesničke štafete”.

Naše učenice Isidora Vujinović 3. razred i Marija Savić 5. razred, sa pesnikinjom i voditeljkom manifestacije, Elizabetom Georgiev.

9. oktobar – Završena je 46. Pesnička štafeta u organizaciji Gradske narodne biblioteke Zrenjanin. Svoje pesme su poslali učenici iz 44 škole, pristiglo je 412 pesama, a u drugi krug takmičenja žiri je odabrao 88. Na samoj završnici odabrani su najlepši stihovi, najbolje pesme. 

U kategoriji mlađeg uzrasta prvo mesto je osvojila Isidora Vujinović (3.razred)  sa pesmom “Moj tata”.
Čestitamo Isidori, na najlepši način je predstavila sebe i našu školu!

 

POLIGON SPRETNOSTI

Poligon u dvorištu škole, nadmetanje u spretnosti i brzini.

 

ŠETNjA, PRAVAC- RASADNIK

7.oktobar 2020. Učenici od prvog do četvrtog razreda posetili su rasadnik JKSP „Ekos“ u Česteregu .Radnici na rasadniku su učenicima predstavili čime se bavi javno preduzeće i upoznali ih sa različitim vrstama drveća koje se nalazi u rasadniku. Druženje je nastavljeno uz sok i slatkiše uz obećanje da će nova poseta biti organizovana u toku jesenje sadnje kada će se i deca aktivno uključiti u pošumljavanje svog naselja. Hvala na lepom dočeku i druženju!

 

PRIJEM PRVAKA – MASKENBAL

9.oktobar- Prijem prvaka u Dečiji savez- nije bilo priredbe ali zato jeste maskenbala!

Prvacima je pročitana dobrodošlica, podeljeni bedževi i posebne čestitke sa lepim porukama pravljene rukom njihovih starijih drugara, učenika od 2-4. razreda.

Uz želje da im škola bude druga kuća i da dođe vreme da im maska bude igrarija, zabava i tema za maštanje.

 

ZAVRŠNICA DEČIJE NEDELJE

Vredni učenici, naš Saša i nastavnica biologije su uz podršku kolega, uradili važan posao:zasadili su živu ogradu- vatreni grm na dva mesta u školskom dvorištu.Ova brzorastuća biljka će u jednom delu školskog dvorišta predstavljati ukras , a u drugom PREKU POTREBU – jer će njome biti omeđen prostor koji predstavlja opasnost zbog ruševne kuće i to u delu gde borave predškolci. Biljke smo pribavili zahvaljujući, pre svega, angažovanju nastavnice Valentine Momirov i posebno nastavnika Marinka Marjanovića koji se postarao da obezbedi sredstva konkurišući kod ZREPOK-a na projektu „Da se lakše diše“. Da zidamo, varimo, betoniramo – ne umemo. Zato umemo da sadimo. Podigli smo sami zeleni bedem i molimo sve koji koriste školsko dvorište da čuvaju ove biljke. Molimo poštovanje i brigu za grmlje koje će rasti zajedno sa decom, koje će njihovom rukom biti negovano i svojom lepotom zakoloniti pogled i prilaz opasnoj ruševini koja stoji tamo gde joj mesto nije.

8.oktobar – Na časovima biologije su učenici i nastavnica Valentina Momirov obeležili Dečiju nedelju obradom tema “Ishrana školske dece” i “Zaštita od Covida19”, dok je nastavnica srpskog jezika, Biljana Čalija Ludoški sa učenicima tražila i pronalazila lepe reči…